Zjutraj smo rano vstali in se odpravili proti kampusu. Vsi smo bili zelo napeti, saj nas je čakalo tekmovanje v hitrostnem sestavljanju mostov in obteževanju. V dopoldnevu nas je najprej čakala bitka s časom. Most smo sestavili že velikokrat, vendar je velika razlika med sestavljanjem v idealnih pogojih v hali,  brez pritiska, in pa pomerjanje v konkurenci najboljših ekip iz 12 univerz. Kljub začetni nervozi nam je sestavljanje steklo in končali smo zelo hitro, v 19 minutah. Sestavljanje smo končali kot druga ekipa po času, vendar še niso bili znani pribitki zaradi morebitnih prekrškov pri gradnji.

Po kosilu smo pričeli z obteževanjem mostov. Najprej so nam most obremenili v horizontalni (vodoravni) smeri s 35 kg. Naš pomik je znašal 0.97 milimetra, kar je bilo pod mejo 1.5 milimetra in s tem nismo imeli kazenskih točk. Nato je sledilo obteževanje v vertikalni smeri. V sredini smo most obtežili z 1000 kilogrami in na eni četrtini razpona z 250 kilogrami. Obteževanje je potekalo tako, da smo na vozišče nalagali jeklene plošče. Po položeni zadnji plošči, je sledil manjši šok, saj so nam odmerili pomik 6.47 mm, kar je bilo več kot smo načrtovali. Zaradi pomika nad 5mm smo dobili pribitek kazenskih točk.

Po končanem obteževanju smo spremljali še druge mostove. Prišlo je tudi do porušitve mostu romunskih kolegov, pri katerem se je jasno pokazal problem stabilnosti (šolski primer uklona 😀 ).

Sledil je obisk ene izmed mnogih fast food hiš v kateri smo si, kaj pa druga, privoščili kebab. Po olajšanih trebuhih in potešenih grlih (beri:pivo J) smo se odpravili v Hamam (turško kopališče). Znotraj so nas najprej napotili v savno, kjer smo se dodobra prešvicali. Nato je pa sledilo umivanje in masaža moških, kategorije 100+ kg, verjemite, da so pokale vse kosti J.

Čeprav smo po vseh teh aktivnostih bili že pošteno izmučeni, smo se še vseeno odpravili na Taksim Square, enega izmed najbolj znanih trgov Istanbula. Pogledali smo si tudi Galata Tower.

Kljub temu, da je bila ura že polnoči, je bila na ulici neskončna množica ljudi. Mesto res nikoli ne spi…. In tako je minil še en dan v Istanbulu.

Preberi