Ekipa

Smo ekipa šestih nadebudnih študentov gradbeništva, ki se poznamo že od prvega leta na faksu, trenutno pa obiskujemo prvi in drugi letnika magisterskega študija (smer gradbene konstrukcije in operativa) na fakulteti za gradbeništvo, prometno inženirstvo in arhitekturo v Mariboru.

Zraven študijskih obveznosti, smo zelo aktivni na obštudijskem področju. Na tekmovanju gradnje mostov iz špagetov AJKTM (ali je kaj trden most) smo osvojili 1. in 3. mesto. Pomagamo pri pripravi projektov v okviru fakultete, kot so že tradicionalna Humanitarna prireditev FGPA UM, informativni dnevi, sodelujemo na Megri v Gornji Radgoni, Informativi v Ljubljani, raznih konferencah v Sloveniji in tujini, športnih dogodkih,..

Za prijavo na tekmovanje smo se v prvi vrsti odločili zato, da preizkusimo dosedaj pridobljeno znanje in se pomerimo z ostalimi študenti na mednarodnem nivoju. Kot drugo pa, da ponovno zastopamo našo fakulteto na tem tekmovanju in da presežemo rezultat naših starejših kolegov, ki so tekmovanja udelželili leta 2014.

Tekmovanje DE&CO, DESIGN AND CONSTRUCT, poteka vsako leto, že od leta 2007. Študentje tekmujemo tako, da sprojektiramo in izdelamo jekleni most. Projekt organizira turška Univerza Boğaziçi iz Istanbula.